Juhlaporokeitto

Valmistus
Ruskista käristys ja hauduta sitä lihaliemessä vajaa tunti.

Lisää kuutioidut perunat ja kasvissuikaleet ja keitä kypsäksi.

Ole tarkkana että perunat ovat varmasti pehmeitä keskeltäkin (perunat voi myös keittää erikseen ja lisätä kypsinä).

Kuumenna ruokakerma toisessa kattilassa varovasti ja lisää juusto pieninä kuutioina.

Anna juuston sulaa kermaan.

ÄLÄ ANNA KIEHUA! Kaada kerma-juusto keittoon ja anna hiljalleen hautua mutta ÄLÄ LAITA KANTTA PÄÄLLE ETTEI JUOKSUTU.

Bon appetit, toivoo Paula Korpela 23-11-2006

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 692 grammaa

Tkonu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma, Valio Hyla 15%31g50kcal0.8g0.8g4.7g0g
Poronkäristys (Kylmänen)35g47kcal7g0g2.1g0g
Voi, 1 tl, 5 g3.1g23kcal0g0g2.5g0g
Juuressuikale (Pirkka), annos 280g18g4.4kcal0.2g0.9g0g0.4g
Peruna, keskikokoinen 60g50g30kcal0.8g6.5g0.1g0.5g
Koskenlaskija viherpippurisulatejuusto16g44kcal3g0g3.4g0g
Lihaliemikuutio (knorr) (Knorr), annos 10g1.2g3.2kcal0.2g0g0.3g0g
Vesi63g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana432g403kcal24g16.4g26.2g1.8g
Valittu annoskoko216g201kcal12g8.2g13.1g0.9g
Annoskoko puolitettuna108g101kcal6g4.1g6.6g0.5g
Arvot/100g100g93kcal5.6g3.8g6.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=348763