Kipparin peruna-purjososekeitto

Ainekset:

1 (n. 250 g) purjo
6-7 (n. 750 g) jauhoista perunaa (punainen tai keltainen pussi)
1 rkl tuoretta timjamia
1 rkl öljyä
8 dl vettä
1 Pirkka kasvisliemikuutio
1 tl viherpippuria (kokonaisia)
1 tlk (2 1/2 dl) Kippari maustettua ruokakermaa (Valio)

Pinnalle: tuoretta timjamia

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Kuori ja paloittele perunat.

Hienonna timjami.

2. Kuullota purjoaöljyssä kattilassa pari minuuttia.

Lisää perunat ja timjami.

Sekoittele hetki.

3. Kaada joukkoon vesi ja kiehauta.

Murustele keittoon kasvisliemikuutio.

Keitä 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

4. Rouhi viherpippurit huhmaressa ja lisää keittoon.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää ruokakerma.

Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku.

Koristele keitto tuoreella timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 346 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 26g6kcal0.5g0.6g0.1g0.5g
Peruna, punnittu kuorineen 78g51kcal1.3g10.3g0.1g0.7g
Timjami 0.2g0.4kcal0g0g0g0.1g
Rypsiöljy 1.4g12kcal0g0g1.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 83g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 1.1g3.5kcal0.1g0.2g0.3g0g
Maustettu ruokakerma Kippari Savujuusto (Valio), annos 125g26g29kcal0.6g1g2.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana432g203kcal5g24.2g9g2.6g
Valittu annoskoko216g102kcal2.5g12.1g4.5g1.3g
Annoskoko puolitettuna108g51kcal1.3g6.1g2.3g0.7g
Arvot/100g100g47kcal1.2g5.6g2.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99181