Blinit

Ainesosat
10-20 g tuorehiivaa
3 dl vaaleaa olutta
3 dl kivennäisvettä
3 dl tattarijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
4 kpl munaa keltuaiset ja valkuaiset erikseen

Valmistusohje
Sekoita tattarijauhot kulhossa pilsneriin ja kivennäisveteen.

Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää suola sekä munankeltuaiset yksitellen.

Ripota vehnäjauhot taikinaan ja anna taikinan seistä 15 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kevyesti nostellen taikinaan.

Paista blinit kuumalla blinipannulla runsaassa rasvassa, esimerkiksi kirkastetussa voissa tai öljyssä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuore hiiva30g20kcal4.6g0.1g0.2g3.9g
Koff, kolmonen450g180kcal0g9.9g0g0g
Kevyesti hiilihapotettu kivennäisvesi (Rainbow), annos 250g450g0kcal0g0g0g0g
Tattarijauhot, annos 100g450g1593kcal31.5g342g9g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g450g1575kcal54g319.5g9.4g13.5g
Kananmuna kuoreton 330g471kcal41.3g1g33.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4320g7678kcal262.8g1345g104.8g34.8g
Valittu annoskoko2160g3839kcal131.4g672.5g52.4g17.4g
Annoskoko puolitettuna1080g1920kcal65.7g336.3g26.2g8.7g
Arvot/100g100g178kcal6.1g31.1g2.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316441