Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g597g335kcal50.8g29.9g1.2g0g
Kananmuna kuoreton 131g188kcal16.4g0.4g13.5g0g
Sokeri 191g776kcal0g191g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 120g363kcal10.5g66.2g2.3g16.6g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)84g309kcal11.7g46g6.7g9.2g
Leivinjauhe 10g17kcal0.5g3.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 215g738kcal21.9g150.5g2.6g7.5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl12g108kcal0g0g11.9g0g
Mustikka metsä- 597g263kcal3g38.2g3.6g19.7g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g167g62kcal15.1g0g0g0g
Sokeri 36g146kcal0g35.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4320g6606kcal259.8g1123.2g83.6g106g
Valittu annoskoko2160g3303kcal129.9g561.6g41.8g53g
Annoskoko puolitettuna1080g1652kcal65g280.8g20.9g26.5g
Arvot/100g100g153kcal6g26g1.9g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=131518