Suklaa-tuorejuustokakku

Leikkaa halkaisijaltaan noin 20-25 cm:n irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperipala.

Hienonna keksit.

Sulata voi ja sekoita joukkoon keksinmurut.

Painele seos vuoan pohjalle.

Valmista täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Sulata 200 g suklaata vesihauteessa ja anna jäähtyä.

Rouhi loput 50 g suklaata.

Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan veteen.

Sekoita tuorejuuston joukkoon liivate, sulatettu ja rouhittu suklaa, sokeri, vanilliinisokeri ja keltuaiset.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota kerma.

Yhdistä molemmat vaahdot tuorejuustoseokseen.

Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.

Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta, nosta tarjoiluastiaan ja koristele suklaakiehkuroilla ja marjoilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Tuija2010
AineksetMääräEnergiaPHRK
Domino keksi, 1kpl=65kcal=14g349g1676kcal18.5g223.4g80.3g3.5g
Flora kevyt culinesse (Unilevel), annos 500g100g459kcal0.5g0.5g50.9g0g
Leivontasuklaa, tumma (Fazer), annos 5g499g2793kcal39.9g184.5g209.5g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g399g1017kcal23.5g12.8g95.4g0g
Sokeri 127g517kcal0g127.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu239g302kcal26.3g0.7g21.5g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka10g40kcal0g9.9g0g0g
Liivate 8g28kcal6.8g0g0g0g
Vesi30g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl399g1357kcal8g12g139.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4320g16374kcal247g1141.8g1194.4g7g
Valittu annoskoko2160g8187kcal123.5g570.9g597.2g3.5g
Annoskoko puolitettuna1080g4094kcal61.8g285.5g298.6g1.8g
Arvot/100g100g379kcal5.7g26.4g27.6g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=172664