Baileys-juustokakku

POHJA:
180 g keksejä
125 g margariinia

TÄYTE
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä

OHJE:
Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja sivele reunoille ruokaöljyä.

Murskaa kaurakeksit kaulimella tai tehosekoittimessa.

Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurska.

Painele seos vuoan pohjalle

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota kerma.

Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri.

Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-mascarponevaahtoon.

Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet.

Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon.

Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla.

Heiluta vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat.

Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia.

Irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Koristele sokerimassa- ja/tai marsipaanikoristein hetki ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1440 grammaa

Vipangel
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bastogne, candy sugar&cinnamon keksi (Lu), annos 12g270g1310kcal13g194.4g54g5.4g
Sunnuntai laktoositon leivontamargariini (Raisio)188g1350kcal0g0g150g0g
Kuohukerma laktoositon (Valio), annos 15g300g1020kcal6g9g105g0g
Tomusokeri dansukker (Dan sukker), annos 60g225g900kcal0g225g0g0g
Mascarpone-juusto (Granarolo), annos 250g750g3293kcal27.7g19.5g345g0g
Liivatelehti, gelatiini120g419kcal102.7g0g0.1g0g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g158g66kcal15.4g0.6g0.2g0g
Baileys, Irish Cream, Original150g525kcal4.8g30g23.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4320g17764kcal339.2g957g1355.6g10.8g
Valittu annoskoko2160g8882kcal169.6g478.5g677.8g5.4g
Annoskoko puolitettuna1080g4441kcal84.8g239.3g338.9g2.7g
Arvot/100g100g411kcal7.9g22.2g31.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=280063