Churros (Munkkitangot)

N. 100 g sokeria (osa jää käyttämättä)
500 g munkinpaistorasvaa + 2 dl rypsiöljyä
--
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.

Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Nosta kattila liedeltä.

Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi.

Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten.

Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.

Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa.

Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen tankoja.

Voit leikata taikinan poikki saksilla.

Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn.

Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi.

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele munkkitangot sitten sokerissa.

Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 606g0kcal0g0g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 242g1696kcal1.6g0g191g0g
Mineraalisuola keskiarvo 3.9g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 394g1352kcal40.1g275.7g4.7g13.8g
Kananmuna kuoreton 400g571kcal50g1.2g41g0g
Sokeri 194g787kcal0g193.7g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g4.8g18kcal0.2g3.9g0.2g0g
Rypsiöljy 85g750kcal0g0g84.8g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 230g2026kcal1.4g0.9g228g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4320g14396kcal186.6g950.8g1099.4g27.6g
Valittu annoskoko2160g7198kcal93.3g475.4g549.7g13.8g
Annoskoko puolitettuna1080g3599kcal46.7g237.7g274.9g6.9g
Arvot/100g100g333kcal4.3g22g25.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=289632