Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 720g1022kcal126.3g0g57.5g0g
Paprika punainen 90g26kcal0.8g4.1g0.4g1.7g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g600g2220kcal27g186g150g22.2g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 300g193kcal9.6g14.5g10.5g0g
Sipuli (kuorittu)225g61kcal2.9g10.8g0.5g3.8g
Kananmuna 50g(kpl)225g284kcal24.8g0.7g20.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4320g7610kcal382.8g432.2g478.4g55.4g
Valittu annoskoko2160g3805kcal191.4g216.1g239.2g27.7g
Annoskoko puolitettuna1080g1903kcal95.7g108.1g119.6g13.9g
Arvot/100g100g176kcal8.9g10g11.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609