Bataatti-tomaatti-juustokeitto

Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 433 grammaa

Haanis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 1064g861kcal16.7g179g0.5g31.9g
Tomaattimurska (Euro shopper)313g94kcal3.1g12.5g1.3g0.6g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g156g188kcal5.3g5.6g15.6g0g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g125g33kcal1.5g6g0.3g2.1g
Suola, annos 3g6.3g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 501g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4330g2350kcal53.2g406.2g35.4g69.2g
Valittu annoskoko2165g1175kcal26.6g203.1g17.7g34.6g
Annoskoko puolitettuna1083g588kcal13.3g101.6g8.9g17.3g
Arvot/100g100g54kcal1.2g9.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=147600