Jauhelihakeitto

300 g jauhelihaa
500 g perunoita
200 g keittojuureksia (porkkanaa, lanttua, purjo, sipuli)
1,2 litra vettä / vettä ja lihaliemikuutio x 1 kpl
suolaa
pippuria

Kuori ja pilko perunat ja juurekset.

Freesaa kattilan pohjalla voissa ensin peruna, lanttu ja porkkana sillä niiden kypsymisaika on pisin(eli paista kevyesti ilman että ruskistuu) Lisää hetken kuluttua sipulit ja anna kuullottua vielä hetki.

Ruskista jauheliha erikseen pannulla ja lisää se kattilaan.

Lisää neste ja keitä juurekset kypsiksi ( n. 15-20 min).

Maista ja mausta.

Viimeistele annos tuoreella persiljalla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 361 grammaa

Only
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha300g499kcal57.1g0g30g0g
Peruna, vanha, kuorittu 501g381kcal9.4g77.6g1g5g
Porkkana 50g16kcal0.3g2.8g0.1g1.3g
Lanttu 50g14kcal0.5g2.3g0.2g0.9g
Sipuli 50g15kcal0.6g2.4g0.1g0.9g
Vesi, vesijohtovesi 1201g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)11g31kcal1g2g2.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4332g1912kcal137.8g174.2g67g16.4g
Valittu annoskoko2166g956kcal68.9g87.1g33.5g8.2g
Annoskoko puolitettuna1083g478kcal34.5g43.6g16.8g4.1g
Arvot/100g100g44kcal3.2g4g1.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368462