Kevyempi bostonkakku

Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja hiiva sekä noin puolet jauhoista.

Alusta lopuilla jauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä margariini.

Anna taikinan kohota.

Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi ja levitä sille ohut kerros margariinia ja hilloa, tai vaihtoehtoisesti sokeria ja kanelia.

Kääri levy rullaksi ja leikaa 4-5cm paloja 10-11 kpl. Lado palat voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja anna niiden kohota ennen paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen88g29kcal2.9g4.3g0g0g
Kananmuna kuoreton 16g23kcal2g0g1.6g0g
Sokeri 44g178kcal0g43.9g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2.9g9kcal0.3g1.8g0.2g0.8g
Hiiva 7.3g5.5kcal1g0.1g0g0.5g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 29g208kcal0.2g0.1g23.4g0g
Omenahillo, sokeroitu, 100g29g52kcal0.1g2.9g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana434g1009kcal13g106.2g50.6g2.6g
Valittu annoskoko217g505kcal6.5g53.1g25.3g1.3g
Annoskoko puolitettuna109g252kcal3.3g26.6g12.7g0.7g
Arvot/100g100g233kcal3g24.5g11.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276854