Runebergintorttu

2 munaa
1 ½ dl kermaa (tai maitoa)
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl sokeria
2 rkl siirappia
1 tl kaneli-neilikkaseosta tai piparkakkumaustetta
1 tl kardemummaa
70g jauhettuja manteleita
150g voita (tai margariinia)
mantelilikööriä (tai punssia)

PÄÄLLE
Hillosilmä n. 1 dl mansikkahilloa (tai vadelma)
Kuorrutus: 1 dl tomusokeria, n. 1 tl vettä

1. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella.

2. Lisää mausteet, mantelijauhe, munat, maito ja siirappi.

3. Sekoita taikina.

4. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan.

5. Sekoita tasaiseksi ja annostele vuokiin kahdella ruokalusikalla.

6. Paista kypsiksi 175 asteessa uunin keskitasolla n. 25 minuuttia.

Tee uunista tulleisiin torttuihin pieni painauma, niin hillo pysyy paremmin.

Sekoita desiin tomusokeria n. 1 tl vettä niin, että seoksesta tulee sopivan jähmeää pursotettavaksi.

Pursota ohut sokerirengas hillosilmän ympärille pursottimella tai muovipussiin leikatusta kulmasta puristaen.

Runebergin tortut voi halutessaan kostuttaa vedellä laimennetulla manteliliköörillä tai punssilla.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Testi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 31g222kcal0.4g0.1g24.9g0g
Sokeri 26g105kcal0g25.9g0g0g
Siirappi 8.2g25kcal0g6.1g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.8g3kcal0g0.7g0g0g
Neilikka, annos 4g0.8g3kcal0g0.7g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1g3.2kcal0.1g0.6g0.1g0.3g
Kananmuna kuoreton 23g32kcal2.8g0.1g2.3g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 31g101kcal0.6g0.9g10.7g0g
Manteli 14g88kcal3.4g0.9g7.7g1g
Vehnäjauho puolikarkea 40g137kcal4.1g27.9g0.5g1.4g
Leivinjauhe 1.5g2.7kcal0.1g0.6g0g0g
Mantelilikööri (Ameretto di saronno), annos 20g4.1g4.5kcal0g0.7g0g0g
Mansikkahillo 24g53kcal0.1g12.7g0g0.2g
Tomusokeri 1dl=60g12g49kcal0g12.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana434g1657kcal23.2g180.4g92.4g5.8g
Valittu annoskoko217g829kcal11.6g90.2g46.2g2.9g
Annoskoko puolitettuna109g414kcal5.8g45.1g23.1g1.5g
Arvot/100g100g382kcal5.3g41.6g21.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=51886