Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 17g25kcal2.2g0.1g1.8g0g
Sokeri 31g127kcal0g31.3g0g0g
Maito, Kevyt16g7.2kcal0.5g0.8g0.2g0g
Kuohukerma,valio,2dl16g53kcal0.3g0.5g5.5g0g
Voi 60% rasvaa 15g81kcal0.1g0.1g9.1g0g
Leivinjauhe 1.6g2.7kcal0.1g0.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 41g140kcal4.1g28.5g0.5g1.4g
Raparperi 47g16kcal0.3g2.6g0g0.7g
Voi 60% rasvaa 7.8g43kcal0.1g0g4.8g0g
Sokeri 16g64kcal0g15.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g35kcal1g7.1g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana435g1184kcal17.4g174.4g44g5g
Valittu annoskoko217g592kcal8.7g87.2g22g2.5g
Annoskoko puolitettuna109g296kcal4.4g43.6g11g1.3g
Arvot/100g100g272kcal4g40.1g10.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=235273