Tomaatti-basilikakeitto

Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli ja peruna.

Lisää tomaattimurska.

Lisää 4-5dl vettä ja 1½ rkl kasvisfondia.

Kiehauta ja keitä hiljalleen 10 min. Mausta keittämisen aikana 1 tl sokeria, yrttisuolalla, mustapippurilla ja 1tl kuivattua basilikaa.

Soseuta, jos haluat keitosta tasaisen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)19g5.2kcal0.2g0.9g0g0.3g
Peruna, keskikokoinen 60g175g105kcal2.6g22.7g0.2g1.6g
Oliiviöljy 35g309kcal0g0g35g0g
Tomaattimurska 1120g329kcal6.3g59.3g2.2g21.3g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)32g32kcal2.4g5.4g0.2g0.7g
Sokeri 4.2g17kcal0g4.2g0g0g
Suola, annos 3g1.8g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 84g23kcal2.6g0.9g0.7g1.3g
Vesi700g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4340g1640kcal28.2g186.8g76.6g50.4g
Valittu annoskoko2170g820kcal14.1g93.4g38.3g25.2g
Annoskoko puolitettuna1085g410kcal7.1g46.7g19.2g12.6g
Arvot/100g100g38kcal0.6g4.3g1.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=299766