Bolognese

1. Paistele jauheliha harmaaksi ja pilku sipuli.

2. Laita sipulisillpu sekaan ja kuullota.

3. Pilko tomaatit ja porkkanat ja heitä sekaan.

4. Laita sekaan liemikuutiot sekä vettä noin litra.

5. Laita mausteet: valkosipulia, mustapippuria, basilikaa ja tomaattipuretta.

Valkosipulin kanssa ei kannata säästellä.

6. Ruoan pitää antaa kypsyä kauan (noin 4 tuntia).

Jos vesi haihtuu liian aikain sitä voi lisätä.

Lopuksi veden tulisi kuitenkin olla haihtunut.

7. Hienosäädä mausteiden määrä maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 544 grammaa

Pkla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g799g162kcal4.8g30.4g2.4g11.2g
Sipuli (kuorittu)240g65kcal3.1g11.5g0.5g4.1g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha640g1062kcal121.5g0g64g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g240g67kcal1.4g14.3g0.5g6g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)18g49kcal1.7g3.2g3.3g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g16g17kcal1.3g2.6g0.1g0.3g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk224g87kcal3.8g17g0.2g11.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4352g3018kcal275.2g158g142g65.8g
Valittu annoskoko2176g1509kcal137.6g79g71g32.9g
Annoskoko puolitettuna1088g755kcal68.8g39.5g35.5g16.5g
Arvot/100g100g69kcal6.3g3.6g3.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=262421