Vihiksen majoneesi

Ota sauvasekoitin ja korkea lasi tms. astia johon sekoitin mahtuu.

On tärkeää, että lasi on kapea.

Mittaa öljy erikseen, loput ainekset voit mitata suoraan lasiin.

Sekoita keltuaiset ja mausteet sekä etikka sekaisin.

Ala lisätä öljyä ohuena nauhan keltuaisseokseen koko ajan sauvalla sekoittaen.

Lisää öljyä varovaisesti, ettei majoneesi juoksetu.

Valmis majoneesi on paksua ja vaalean kellertävää, melkein lohkeavat kastiketta.

Jos majoneesi juoksetu voit koittaa korjata sen mittaamalla uuden keltuaisen ja sinapit joihin lisäät varovaisesti juoksettunutta majoneesi massaa.

Tämä on hyvää jossa maistuu aidot raaka-aineet, öljy, kanamuna ja sinappi.

Liki lisäaineetonta.

Kotitekoinen majoneesi säilyy jääkaapissa peitettynä 3-4 päivää kunhan se ei ole lämmennyt välillä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Jaska78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Keltuainen, 20g, annos 20g213g136kcal7.4g0.4g53.2g0g
Sinappi (teollinen)85g110kcal3.7g12g5.1g0g
Viinietikka 160g33kcal0g0.8g0g0g
Sokeri 32g130kcal0g31.9g0g0g
Suola, annos 3g21g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 5.3g15kcal0.6g2.3g0.1g1.4g
Rypsiöljy 1660g14679kcal0g0g1659.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4352g30205kcal23.4g94.8g3436.6g2.8g
Valittu annoskoko2176g15103kcal11.7g47.4g1718.3g1.4g
Annoskoko puolitettuna1088g7551kcal5.9g23.7g859.2g0.7g
Arvot/100g100g694kcal0.5g2.2g79g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=393804