Oliivi-kaurasämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja vaivaa taikinaksi.

Lisää oliiviöljy ja vaivaa vielä tovi, että öljy imeytyy taikinaan.

Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo sämpylöiksi.

Jos taikina meinaa tarttua leivottaessa, ota hieman sämpyläjauhoa käsiisi pyöritellessä.

Painele sämpylöiden pintaan esimerkiksi murskatuista auringonkukansiemenistä ja kaurahiutaleista sekoitettua mixiä.

Anna kohota noin 15 min. Suihkauta sumutinpullolla vettä sämpylöille (rapeus) ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa n.13-15 min, uunin tehosta riippuen.

Kypsä sämpylä kumisee pohjasta sormella kopauttaessa.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ennuni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin luomu hurjan viljainen sämpyläjauho (Helsingin mylly oy), annos 100g827g3017kcal90.9g545.6g38g36.4g
Vesi, vesijohtovesi 763g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 32g24kcal4.2g0.3g0.1g2.2g
Oliivi, vihreä, Rainbow, kivetön153g1068kcal3.4g6.7g24.4g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g51g458kcal0g0g50.9g0g
Suola, annos 3g7.6g0kcal0g0g0g0g
Kauralese, Myllärin Luomu 1dl=50g254g649kcal46.3g118.3g19.6g41.2g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g13g1.3kcal0.2g0g0g10.8g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g76g435kcal17.4g14.9g37.8g4.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4352g11304kcal324.8g1371.6g341.6g190.4g
Valittu annoskoko2176g5652kcal162.4g685.8g170.8g95.2g
Annoskoko puolitettuna1088g2826kcal81.2g342.9g85.4g47.6g
Arvot/100g100g260kcal7.5g31.5g7.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=443214