Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)708g985kcal78.6g2.8g73.6g0g
Sokeri 135g549kcal0g135.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 145g497kcal14.8g101.4g1.7g5.1g
Perunajauho 1dl=70g161g539kcal0.2g132g0g0g
Leivinjauhe 13g23kcal0.7g4.9g0g0.1g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore32g8kcal0g2.9g0g0g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g966g1545kcal69.5g154.5g67.6g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g16g47kcal0.2g9g0g6.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4352g8385kcal328g1085.2g285.8g23.2g
Valittu annoskoko2176g4192kcal164g542.6g142.9g11.6g
Annoskoko puolitettuna1088g2096kcal82g271.3g71.5g5.8g
Arvot/100g100g193kcal7.5g24.9g6.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179