Karppaajan marenki

Vatkaa kylmät kananmunanvalkuaiset (6kpl) vaahdoksi kuivassa ja puhtaassa astiassa.

Käytä tähän riittävästi aikaa - valkuaisvaahdon tulee pysyä kupissa, vaikka kupin kääntää ylösalaisin!
Lisää kolme tl nestemäistä makeutusainetta.

(makua kannattaa tarkistaa lisäämisen yhteydessä)

Paista 100 astetta tunti tai kunnes marengit ovat kuivuneet myös sisältä.

Marengit palavat herkästi, joten niitä kannattaa vahtia.

Lämpöä voi tarvittaessa vähentää.

Nauti marjojen/pähkinärouheen ja kermavaahdon kanssa!

Itse tein pienempiä marenkeja ja yhden kakkupohjan, joten annoskoko on vaikea määritellä.

Kannattaa laskea omista tuotoksistaan tarkka määrä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 242 grammaa

Marjab
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 2165g917kcal212.3g8.7g2.2g0g
Makeutusaine cologran 100g 1 rkl (1g)14g52kcal0.2g12.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4356g1938kcal425g42.8g4.4g0g
Valittu annoskoko2178g969kcal212.5g21.4g2.2g0g
Annoskoko puolitettuna1089g485kcal106.3g10.7g1.1g0g
Arvot/100g100g45kcal9.8g1g0.1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=207505