Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 37g52kcal4.6g0.1g3.8g0g
Sokeri 21g87kcal0g21.4g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g5.8g21kcal0.2g4.7g0.1g0.2g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g5g17kcal0g4.1g0g0.1g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 3.3g12kcal0.6g0.4g0.7g1g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA33g54kcal2.4g5.3g2.3g0g
Pandan tumma suklaa 150 g25g134kcal1.2g13g8g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl67g241kcal1.3g1.8g25.4g0g
Sokeri 10g41kcal0g10g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2g8kcal0g2g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g8.4g3.3kcal0g0.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana436g1338kcal20.6g127.2g80.6g2.6g
Valittu annoskoko218g669kcal10.3g63.6g40.3g1.3g
Annoskoko puolitettuna109g334kcal5.2g31.8g20.2g0.7g
Arvot/100g100g307kcal4.7g29.2g18.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=173905