Luomusämpylät

Liuota hiiva lämpimään veteen, sekoita siirappi ja 6 dl jauhoja sekaan ja anna taikinajuuren muhia 20 min. Lisää loput aineet, tee löysähkö taikina, kohota 15 min. Leivo sämpylöiksi, kohota ja paista.

225 astetta n. 10 min

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g120g401kcal14.4g79g2.9g9.8g
Grahamjauho 7.3g24kcal0.8g4.4g0.2g0.7g
Siirappi 5.3g16kcal0g3.9g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 5.3g17kcal1.5g0.4g1.1g1.6g
Seesaminsiemen, kuorineen 4.3g29kcal1.1g0.3g2.5g0.5g
Rypsiöljy 3.3g29kcal0g0g3.3g0g
Vesi67g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 6.6g5kcal0.9g0.1g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana436g1042kcal37.4g176.2g20g26.2g
Valittu annoskoko218g521kcal18.7g88.1g10g13.1g
Annoskoko puolitettuna109g261kcal9.4g44.1g5g6.6g
Arvot/100g100g239kcal8.6g40.4g4.6g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143010