Kevyt raparperipiirakka

Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.

Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.

Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.

Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Keidii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale, luomu (Pirkka)38g131kcal5.2g21g2.6g4.1g
Vehnäjauho puolikarkea 18g63kcal1.9g12.8g0.2g0.6g
Ruisjauho kokojyväjauho 5.2g16kcal0.5g2.9g0.1g0.7g
Flora margariini 60, annos 10g9g51kcal0g0g5.6g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 19g5.6kcal0.5g0.7g0g0g
Leivinjauhe 1.3g2.3kcal0.1g0.5g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu11g14kcal1.2g0g1g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.9g2.9kcal0.1g0.6g0.1g0.3g
Fariinisokeri19g76kcal0g18.7g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)38g24kcal1.2g1.8g1.3g0g
Kanamuna,raaka (Kultamuna), annos 55g11g16kcal1.4g0g1.2g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g9g27kcal0.1g5.2g0g3.7g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.5g6kcal0g1.5g0g0g
Raparperi 38g13kcal0.3g2.1g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana437g895kcal25g135.6g24.2g19.8g
Valittu annoskoko218g447kcal12.5g67.8g12.1g9.9g
Annoskoko puolitettuna109g224kcal6.3g33.9g6.1g5g
Arvot/100g100g205kcal5.7g31.1g5.5g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=363219