Salaatti peruna+kukkis

Pilko porkkanat siivuiksi, kiehuvaan suolalla maustettuun veteen.

Nosta n.10 min. porkkanat veke reikäkauhalla ja lisää samaan veteen(napero) perunat
sekaan.

Kun perunat ovat melkein kypsiä n.10-15 min. Nosta ne sekoitusastiaan Käytän kattilaa.

Lisää samaan veteen pieniksi kukinnoiksi pilkotut kukkikset.

Keitä, että vähän pehmenee.

Sekoita hellämielisesti.

Lisää ennen tarjoilua rucola ja jäävuorisalaatti ja sekoita hellällä kädeltä.

Liemi: rypsiöljystä>>sinappiin asti luettelossa korkeareunaiseen astiaan ja sekoita se sauvasekoittimella.

Voi tietysti tarjota erikseenkin, mutta musta on kiva kun se kastike imeytyy vihanneksiin.

Jos liemen tajoaa erikseen, jokainen voi tietysti laittaa sitä makunsa mukaan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 194 grammaa

Manneli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 44g34kcal0.7g7.1g0.1g0.4g
Kukkakaali 66g16kcal1.2g1.4g0.2g1.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g28g7.8kcal0.2g1.7g0.1g0.7g
Herneet (Apetit)38g20kcal2.1g2g0.3g0g
Rypsiöljy 9g83kcal0g0g9.4g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g5.6g5.4kcal0.1g1g0g0g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g0.6g2.3kcal0g0.6g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Gran castelli (Castelli), annos 20g2.6g10kcal0.8g0g0.7g0g
Sinappi 2.6g3.5kcal0.1g0.4g0.2g0g
Salaatti, jäävuori tuore10g1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Rucola, lautaselinen n. 30g5.6g0.8kcal0.1g0.1g0g0.1g
Kapris etikkaliemessä, Figaro5.6g1.7kcal0.1g0.2g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana436g372kcal11g29.4g22g6g
Valittu annoskoko218g186kcal5.5g14.7g11g3g
Annoskoko puolitettuna109g93kcal2.8g7.4g5.5g1.5g
Arvot/100g100g85kcal2.5g6.7g5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=433056