Porkkanakakku

Tämä resepti on lainattu Patalinnun blogista ja määrä on puolitettu alkuperäisreseptistä.

Kakku sopii 20 cm halkaisija kakkuvuokaan.

Vaahdota munat ja sokeri.

Lisää joukkoon öljy.

Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda (0,5 tl), mausteet, inkivääri (0,5tl), kookos ja mantelirouhe ensin keskenään ja sitten varovasti taikinaan.

Lisää lopuksi porkkanaraaste ja valutettu ananas.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (minulla käytössä 26cm irtopohjavuoka johon meni täydellisesti).

Paista 175C asteisessa uunissa 55-65min.

Tarkista kypsyys tikulla, niin että siihen ei enää tartu taikinaa.

Anna kakun rauhassa mehevöityä seuraavaan päivään jääkaapissa (jäähtymisen jälkeen).

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä seos kakun päälle.

Itse tykkään että kuorrute on paksumpana tuossa päällä, mutta kuorrutteesta riittää kyllä hyvin myös koko kakun peitoksi jos niin haluaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

99362
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 63g21kcal0.4g3.5g0.1g1.6g
Mantelirouhe pirkka (Pirkka)19g113kcal3.9g1.2g10.1g1.4g
Kookoshiutale 1.4g9kcal0.1g0.1g0.9g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 23g79kcal2.3g16g0.3g0.8g
Ruokosokeri23g95kcal0g23.3g0g0g
Kananmuna, keitetty 17g25kcal2.2g0.1g1.8g0g
Ananasmurska (Euroshopper) 1 purkki16g8.9kcal0g2.2g0g0.2g
Rypsiöljy 14g125kcal0g0g14.1g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.5g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.6g2.3kcal0g0.5g0g0g
Leivinjauhe 0.8g1.4kcal0g0.3g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g31g80kcal1.8g1g7.5g0g
Tomusokeri 1dl=60g9g38kcal0g9.4g0g0g
Sitruunateejuomajauhe valmistamaton, makeutettu pikatee 0.3g1.2kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana438g1195kcal21.6g116.4g69.6g8.6g
Valittu annoskoko219g598kcal10.8g58.2g34.8g4.3g
Annoskoko puolitettuna109g299kcal5.4g29.1g17.4g2.2g
Arvot/100g100g273kcal4.9g26.6g15.9g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=272137