Quiche Lorraine

Ohjeesta tulee kaksi piirasvuoallista.

Valmista pohjat: nypi margariini, suola ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi, lisää vesi nopeasti sekoittaen.

Taputtele pohjat piirasvuokiin jauhotetuin sormin.

Nosta pohjat jääkaappiin jäähtymään siksi aikaa, kun lämmität uunin 200 asteeseen.

Kypsennä pohjia noin vartti, ennen kuin lisäät täytteen.

Valmista täyte: jos käytät purjoa, halkaise ja viipaloi se. Sipuli täytyy kuullottaa pannulla.

Pilko kinkku ja sekoita se purjoon/sipuliin.

Sekoita munat, ranskankerma, ruokakerma, mausteet ja juustoraaste.

Laita kinkku-sipuliseos esikypsennetyn pohjan päälle ja kaada lopuksi kerma-muna-juustoseos.

Jatka kypsentämistä noin puolen tunnin ajan.

Ohje on Maku-lehdestä ja erittäin yksityiskohtainen ohje löytyy sen reseptiarkistosta netissäkin.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

Mamisan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Timjami 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 22g31kcal2.7g0.1g2.2g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl24g20kcal0.3g1g1.6g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 24g65kcal0.5g0.7g6.6g0g
Juusto Emmental punaleima 17% Valio27g79kcal9.3g0g4.7g0g
Grahamjauho 8.6g28kcal0.9g5.2g0.2g0.9g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl24g80kcal3.3g15g0.7g1.3g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 16g111kcal0.1g0.1g12.5g0g
Saunapalvikinkku Atria 3%, siivu n.12 g47g42kcal7.5g0.7g1.2g0g
Sipuli (kuorittu)20g5.3kcal0.3g0.9g0g0.3g
Ruokasuola jodioitu 0.5g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 7.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana438g925kcal49.8g47.6g59.4g5g
Valittu annoskoko219g463kcal24.9g23.8g29.7g2.5g
Annoskoko puolitettuna110g231kcal12.5g11.9g14.9g1.3g
Arvot/100g100g211kcal11.4g10.9g13.6g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=82490