Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 368g524kcal45.9g1.1g37.7g0g
Sokeri 214g868kcal0g213.6g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g59g205kcal2g47.4g0.6g1.8g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g50g168kcal0.1g41.1g0.1g0.7g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 33g124kcal6.2g3.7g7.2g10.2g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA334g535kcal24.4g53.5g23.4g0g
Pandan tumma suklaa 150 g251g1338kcal12.3g130.3g80.2g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl668g2406kcal13.4g18g253.9g0g
Sokeri 100g407kcal0g100.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g20g80kcal0g19.8g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g84g33kcal0g8.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4360g13374kcal208.6g1274g806.2g25.4g
Valittu annoskoko2180g6687kcal104.3g637g403.1g12.7g
Annoskoko puolitettuna1090g3344kcal52.2g318.5g201.6g6.4g
Arvot/100g100g307kcal4.8g29.2g18.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=173905