Halloumijuusto-uunijuureksia

Pilko juurekset suikaleiksi.

Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).

Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.

Levitä pellille eri päähän.

Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.

Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.

Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.

Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.

Sopii esim.

liharuokien lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Halloumi-juusto kypros pittas, annos 250g500g1580kcal112.5g12.5g120g0g
Nauris 660g181kcal6.6g27.7g2g12.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g400g112kcal2.4g23.8g0.8g10g
Punajuuri 500g192kcal5g34.5g1g12.5g
Oliiviöljy 80g708kcal0g0g80g0g
Hunaja 40g132kcal0.2g32.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4360g5809kcal253.4g261.6g407.6g70g
Valittu annoskoko2180g2904kcal126.7g130.8g203.8g35g
Annoskoko puolitettuna1090g1452kcal63.4g65.4g101.9g17.5g
Arvot/100g100g133kcal5.8g6g9.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92877