Porkkanasosekeitto avokadotahnalla

Tämä resepti on alunperin Glorian ruoka ja viini -lehdestä, modailin hieman sen mukaan mitä aineksia ja mausteita kaapissa oli.

Sulata voi. Kuullota pilkottua kesäkurpitsaa, porkkanaa ja perunaa voisulassa hetken.

Lisää vettä ja keittele rauhallisella lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Kattilaan voi laittaa mausteita maun mukaan, itse laitoin suolaa, laakerinlehden, neilikoita ja muskottipähkinää.

Samaan aikaan kuori avokado, soseuta hedelmäliha sauvasekoittimella, mausteeksi sopii sitruunamehu ja mustapippuri.

Kun kasvikset ovat kypsiä, mausta vielä vaikka garam masalalla ja basilikalla ja lisää joukkoon creme fraiche.

Soseuta sauvasekoittimella.

Annostele keitto lautaselle ja laita avokadotahnasta kokkare keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 623 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 210g417kcal5.5g1.6g40.8g14.1g
Voi 26g191kcal0.3g0.1g21.4g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 88g243kcal1.8g2.6g24.5g0g
Kesäkurpitsa zucchini 350g63kcal2g8.8g1.4g2.5g
Peruna, keskikokoinen 60g105g63kcal1.6g13.7g0.1g0.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g525g147kcal3.2g31.3g1.1g13.1g
Vesi, vesijohtovesi 876g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4361g2247kcal28.8g116.2g178.6g61.2g
Valittu annoskoko2181g1123kcal14.4g58.1g89.3g30.6g
Annoskoko puolitettuna1090g562kcal7.2g29.1g44.7g15.3g
Arvot/100g100g52kcal0.7g2.7g4.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=98164