Halloumijuusto-uunijuureksia

Pilko juurekset suikaleiksi.

Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).

Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.

Levitä pellille eri päähän.

Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.

Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.

Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.

Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.

Sopii esim.

liharuokien lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Halloumi-juusto kypros pittas, annos 250g501g1583kcal112.7g12.5g120.2g0g
Nauris 661g181kcal6.6g27.8g2g12.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g401g112kcal2.4g23.8g0.8g10g
Punajuuri 501g192kcal5g34.6g1g12.5g
Oliiviöljy 80g709kcal0g0g80.1g0g
Hunaja 40g132kcal0.2g32.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4368g5820kcal253.8g262.2g408.2g70.2g
Valittu annoskoko2184g2910kcal126.9g131.1g204.1g35.1g
Annoskoko puolitettuna1092g1455kcal63.5g65.6g102.1g17.6g
Arvot/100g100g133kcal5.8g6g9.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92877