Kukkakaalikeitto.

Poista kukkakaaleista kannat ja puolita ne käsin muutamaan osaan.

Laita kukkakaalilohkot suurehkoon kattilaan ja kaada päälle vettä niin paljon että ne peittyvät lähes kokonaan, murenna joukkoon myös yksi lihaliemikuutio.

Anna kiehua n.20min.

Survo sauvasekoittimella kattilassa olevat kukkakaalit tasaiseksi massaksi, voit kyllä jättää joitain sattumia joukkoon.

Lisää kerma, makusi mukaan suolaa, pippuria, aromisuolaa jne sekä kinkunpalaset keittoon ja kiehauta vielä hetki

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g40g22kcal1.2g2.6g0.8g0g
Lihaliemikuutio Maggi8.8g25kcal0.8g0.6g2g0g
Kukkakaali 793g191kcal14.4g17.4g2.4g18.2g
Palvikinkku HK 3%140g140kcal25.2g0.7g4.2g0g
Vesi1202g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4368g755kcal83.2g42.6g18.8g36.4g
Valittu annoskoko2184g378kcal41.6g21.3g9.4g18.2g
Annoskoko puolitettuna1092g189kcal20.8g10.7g4.7g9.1g
Arvot/100g100g17kcal1.9g1g0.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100830