Saaristolaisleipä (Kotiliesi.fistä)

Ainekset:
1 litra piimää
1 litra vehnäjauhoja
3 dl kaljamaltaita
3 dl leseitä
3 dl ruisjauhoja
3 dl hiivaleipäjauhoja
3 dl siirappia
100 g hiivaa
suolaa sopivasti

Lämmitä piimä mikrossa käden lämpöseksi.

Sekoita siihen hiiva.

Lisää kulhoon ruisjauho, leseet, maltaat, hiivaleipäjauho, siirappi ja ripaus suolaa.

Sekoita puuhaarukalla( sillä isommalla)

Lisää sekaan normi vehnäjauhot ja sekoita hyvin yhä puuhaarukalla.

Pistä taikina vuokaleipämuotteihin.

Peitä leivät ja anna kohota reilu tunti kohtuu lämpimässä paikassa.

Laita vaikka uuni lämpeneen 50 asteeseen ja vuoat saamaan peiton alle hukkalämpö.

Kun leivät ovat kohonneet, Paista niitä uunissa noin 1,5 tuntia.

Lopuksi ota ne uunista ja voitele vesi/siirappisekoituksella ja laita vielä toviksi uuniin.

Anna jäähtyä uunistaoton jälkeen rauhassa.

Saaristoleipä ei ole parhaimmillaan tuoreena uunista oton jälkeen kuten useat muut leivonnaiset, vaan maku paranee viileässä parin päivän aikana.

Reseptistä tulee n. 75 annosta ja yksi annos painaa n. 39 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Asidofilus-bifiduspiimä (Pirkka), annos 200g743g349kcal23g29.7g14.9g0g
Siirappi 312g941kcal0.3g231.2g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 123g373kcal10.7g67.9g2.3g17g
Hiivaleipäjauho kuitu (Pirkka), annos 65g145g507kcal19.6g95g4.2g8g
Vehnäjauho puolikarkea 483g1657kcal49.2g338g5.8g16.9g
Hiiva, 50g74g45kcal9.7g0.8g0.3g0g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)178g676kcal20.9g137.3g3.9g25.5g
Kuidukas, kolmen viljan leseseos (Myllyn paras)111g284kcal18.5g38g6.8g33.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4368g9663kcal303.8g1875.8g76.4g201.6g
Valittu annoskoko2184g4831kcal151.9g937.9g38.2g100.8g
Annoskoko puolitettuna1092g2416kcal76g469g19.1g50.4g
Arvot/100g100g221kcal7g42.9g1.7g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333183