Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi60g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 6g4.5kcal0.8g0.1g0g0.4g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma1.8g5.8kcal0g1.3g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)48g154kcal6.6g27.8g1.5g6g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g96g336kcal12.2g66.7g1.9g3.2g
Voi, 1 tl, 5 g6g44kcal0.1g0.1g4.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana438g1087kcal39.4g192g16.4g19.2g
Valittu annoskoko219g544kcal19.7g96g8.2g9.6g
Annoskoko puolitettuna110g272kcal9.9g48g4.1g4.8g
Arvot/100g100g248kcal9g43.8g3.7g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143577