Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 90g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 6g18kcal0g4.5g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.3g1.1kcal0.1g0.1g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 66g201kcal5.8g36.7g1.3g9.2g
Vehnäjauho puolikarkea 39g134kcal4g27.4g0.5g1.4g
Auringonkukansiemen 15g89kcal3.5g1.9g7.5g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana438g889kcal26.8g141.2g18.6g23g
Valittu annoskoko219g444kcal13.4g70.6g9.3g11.5g
Annoskoko puolitettuna110g222kcal6.7g35.3g4.7g5.8g
Arvot/100g100g203kcal6.1g32.3g4.2g5.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326525