Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow30g165kcal0.3g0.3g18g0g
Kananmuna kuoreton 17g24kcal2.1g0g1.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 29g100kcal3g20.4g0.4g1g
Leivinjauhe 1.5g2.6kcal0.1g0.6g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 60g21kcal0.1g4.3g0.1g1.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.2g4.8kcal0g1.2g0g0g
Omenasose makeuttamaton 14g10kcal0g2.3g0g0.2g
Margariini, 60%, Rainbow15g82kcal0.1g0.1g9g0g
Sokeri 25g103kcal0g25.4g0g0g
Ruishiutale 27g80kcal2.4g14g0.7g3.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana438g1185kcal16.2g137.2g59.8g12.2g
Valittu annoskoko219g593kcal8.1g68.6g29.9g6.1g
Annoskoko puolitettuna110g296kcal4.1g34.3g15g3.1g
Arvot/100g100g271kcal3.7g31.3g13.7g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83324