Jamie oliverin pizza

Pohja;
3dl puolikarkea vehnäjauho
4,5dl durumjauho
reilu 1tl suolaa
3dl kädenlämpöistä vettä
3tl sokeria
8g kuivahiivaa

1. Liuota kädenlämpöiseen veteen sokeri ja kuivahiiva. 2. Sekoita loput kuivat aineet ensin keskenään ja lisää sen jälkeen nesteeseen. 3. Vaivaa taikinasta kimmoisa pallo. 4. Jätä taikina levähtämään n. 15minuutiksi, ja valmistele sillä aikaa täytteet.

Kauli taikinasta kaksi pellin kokoista pohjaa.

Täytä pizza haluamallasi tavalla.

(tässä ohjeessa/kalorimäärässä käytetty molempiin pellillisiin yhteensä 2prk tomaattipyrettä, 150g punaleimaemmentalia, 800g raejuustoa, 2prk tonnikalaa sekä 1pss kinkkusuikaleita) Pohjalle tomaattipyre, seuraavaksi juustot ja sitten muut täytteet.

Paista uunin yläosassa 250asteessa n. 10min.

Pizzasta tulee parempi jos sen paistaa öljytyn folion päällä ritilällä.

Pizza jaetaan 8osaan/pellillinen, yksi annos painaa n. 137g.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Marjab
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 196g671kcal19.9g136.9g2.3g6.8g
Vehnäjauho, durum 331g1174kcal43g208.6g8.2g41.7g
Sokeri 12g49kcal0g12g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g8g0kcal0g0g0g0g
Tonnikalapalat vedessä, Pirkka301g331kcal75.2g0g3g0g
Kinkkusuikale Pirkka251g258kcal45.1g4.5g6.3g0g
Tomaattipyree, Pirkka140g115kcal4.8g26.7g1.4g1.4g
Juustoraaste emmental punaleima151g587kcal43.6g0g45.1g0g
Raejuusto, Milbona, Lidl803g722kcal128.4g20.1g16.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4384g7817kcal720g817.6g164.8g99.8g
Valittu annoskoko2192g3908kcal360g408.8g82.4g49.9g
Annoskoko puolitettuna1096g1954kcal180g204.4g41.2g25g
Arvot/100g100g178kcal16.4g18.6g3.8g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=232960