Raparperikakku Sikke Sumari

Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Venalai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g241g1444kcal50.5g15.9g129.9g0g
Sokeri 241g977kcal0g240.3g0g0g
Voisarvi croissant 241g873kcal19.2g95.4g44.9g5.3g
Kananmuna kuoreton 74g105kcal9.2g0.2g7.5g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 27g76kcal4.1g0.1g6.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 241g826kcal24.5g168.4g2.9g8.4g
Leivinjauhe 13g24kcal0.7g5.1g0g0.1g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g6.7g21kcal0.7g4g0.5g1.9g
Raparperi 802g270kcal5.5g44.1g0.8g11.2g
Sokeri 87g353kcal0g86.8g0g0g
Fariinisokeri140g570kcal0g140.2g0g0g
Vesi40g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton40g8.4kcal0.1g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4384g11090kcal229g1602.2g386.4g53.8g
Valittu annoskoko2192g5545kcal114.5g801.1g193.2g26.9g
Annoskoko puolitettuna1096g2772kcal57.3g400.6g96.6g13.5g
Arvot/100g100g253kcal5.2g36.5g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=428759