Ihana suklaa-vadelmakakku

Pohja:
Sulata 150 g suklaata ja 150 g voita varovasti kattilassa.

Sekoita ja jätä jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään vehnä- ja leivinjauhe.

Lisää varovasti sekoittaen vaahdon sekaan.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos varovaisesti taikinaan.

Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa n. 35-40 min.
Kumoa kakku ja laita yöksi jääkaappiin.

Kostuta seuraavana päivänä kahvilla, levitä pinnalle (haluamasi määrä) vadelmamarmeladia.

Kuorrutus:
Sulata kermassa, voi ja suklaa.

Sekoita ja levitä hiukan jäähtynyt seos kakun päälle.

Koristele haluamallasi tavalla (esim.

hopeahelmillä, ananaskirsikoilla tai suklaarouheella).

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 330g471kcal41.3g1g33.8g0g
Sokeri 425g1725kcal0g424.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 390g1338kcal39.7g273g4.7g13.6g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0g
Taloussuklaa, Fazer300g1545kcal11.7g168g90g15.9g
Voi 300g2176kcal3.6g1.2g243.9g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 200g660kcal4g6g70g0g
Voi 60% rasvaa 40g218kcal0.4g0.2g24.4g0g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen200g360kcal0.8g86g0.4g4.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4390g17022kcal204g1927.6g934.4g68.2g
Valittu annoskoko2195g8511kcal102g963.8g467.2g34.1g
Annoskoko puolitettuna1098g4256kcal51g481.9g233.6g17.1g
Arvot/100g100g388kcal4.6g43.9g21.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151814