Hasselbackan perunat Special Laurendo Al Meira

Kuori n.15 keskikokoista perunaa (n.950g).

Vedä viillot perunan pintaan tasaisesti, mutta kuitenkin niin, että perunan "pohja" jää kiinni ja yhtenäiseksi.

Laita 10 g meijevoita kulhoon ja sulata vaikka mikrossa nestemäiseksi.

Sekoita voin joukkoon vielä 10 g rypsiöljyä ja 5 g sitruunaoliiviöljyä.

Laita perunat voideltuun uunivuokaan viiltopuolet ylöspäin ja voitele kulhon öljyllä tasaisesti.

Laita pintaan ripaus suolaa, esim.

Fleur De Sel, aromimaustetta ja halutessasi provinssin yrttejä hyppysellinen.

Laita 200 C esikuumennettuun uuniin n. tunnin ajaksi.

Tarjoile.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 183 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g2143g1286kcal32.2g278.6g2.1g19.3g
Voi (perinteinen meijerivoi)15g108kcal0g0g12g0g
Rypsiöljy 15g133kcal0g0g15g0g
Oliiviöljy 7.5g67kcal0g0g7.5g0g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4392g3188kcal64.4g557.2g73.2g38.6g
Valittu annoskoko2196g1594kcal32.2g278.6g36.6g19.3g
Annoskoko puolitettuna1098g797kcal16.1g139.3g18.3g9.7g
Arvot/100g100g73kcal1.5g12.7g1.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=162035