Heidin Kaalisalaatti

Halkaise kaali keskeltä ja raasta juustoraasitmella leikkauspuolelta "silpuksi".

Palo sipuli, kurkku ja paprika sekaan.

Ripottele 1dl sokeria näiden päälle.

Kastike
Kiehauta n. 3min
1dl omenaviinietikkaa
1dl vettä
1d oliiviöljyä
1tl siirappia
+ ripaus mustapippuria

Kaada kulhoon ja sekoita vähäsen.

Kelmu päälle ja jääkaappiin.

Valmista seuraavana päivänä.

Mielettömän loistava vaikkapa pizzan kanssa.

Säilyy jopa pariviikkoa ja paranee vain vanhetessaan.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 183 grammaa

Pelthe10
AineksetMääräEnergiaPHRK
Keräkaali, 100g1199g288kcal14.4g40.8g2.4g25.2g
Kurkku, tuore360g36kcal2.2g6.1g0.4g2.5g
Punasipuli, kuorittu, 100g120g32kcal1.6g5.8g0.2g2g
Paprika, punainen60g15kcal0.5g2.8g0.2g1.2g
Sokeri102g414kcal0g101.8g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g120g24kcal0g7.8g0g0g
Siirappi, tumma8.4g27kcal0g6.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 120g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 108g954kcal0g0g107.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4392g3580kcal37.4g342.6g222.2g61.8g
Valittu annoskoko2196g1790kcal18.7g171.3g111.1g30.9g
Annoskoko puolitettuna1098g895kcal9.4g85.7g55.6g15.5g
Arvot/100g100g82kcal0.9g7.8g5.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=94633