Jauheliharisotto

Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 0.4g3.9kcal0g0g0.4g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha6.2g10kcal1.2g0g0.6g0g
Sipuli 1.6g0.5kcal0g0.1g0g0g
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 0g0.1kcal0g0g0g0g
Täysjyväriisi 2.7g8.9kcal0.2g1.9g0g0.2g
Lihaliemijauhe/tiiviste 0.2g0.5kcal0g0g0g0g
Vesi7.8g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 3.1g3.2kcal0.1g0.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana44g55kcal3g5.2g2g0.6g
Valittu annoskoko22g28kcal1.5g2.6g1g0.3g
Annoskoko puolitettuna11g14kcal0.8g1.3g0.5g0.2g
Arvot/100g100g126kcal6.8g11.8g4.5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=139316