Katkarapupiirakka VHH

Taikina:
250 g. rahkaa
2 kananmunaa
1 dl maitoa
1 ½ dl spelttijauhoja
2 tl leivinjauhetta (tai fiber huskia)
1,5 tl suolaa
2 rkl pellavasiemenrouhetta
Tilkka öljyä (voiteluun, n. 5 g)

Täyte:
200 g katkarapuja
2 dl smetanaa ( =kermaviiliä :) )
2 kananmunaa
pätkä purjoa
tilliä
valkopippuria
suolaa

Sekoita ainekset, levitä piirasvuokaan (halkaisija n. 27 cm). Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Alkuperäiseen reseptiin kuului lisäksi 100 g juustorastetta.

Ja smetanaa kermaviilin tilalle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 283 grammaa

Pullamursu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maitorahkavalmiste 0,2% (Ehrmann)4.9g2.7kcal0.4g0.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 4.3g6.1kcal0.5g0g0.4g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2g0.6kcal0.1g0.1g0g0g
Speltjauho puolikarkea (Sunspelt)1.6g5.4kcal0.2g1.1g0g0.1g
Leivinjauhe 0.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.1g0.9kcal0g0g0.1g0g
Katkarapu,Euroshopper (pakaste)3.9g3.1kcal0.6g0g0g0g
Purjosipuli 0.6g0.1kcal0g0g0g0g
Tilli, tuore 0.1g0kcal0g0g0g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 3.9g15kcal0.1g0.1g1.6g0g
Pellavasiemenrouhe (Pellavainen), annos 5g0.5g1.4kcal0.1g0g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana44g72kcal4g3.2g4.4g0.6g
Valittu annoskoko22g36kcal2g1.6g2.2g0.3g
Annoskoko puolitettuna11g18kcal1g0.8g1.1g0.2g
Arvot/100g100g161kcal9g7.2g9.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=150240