Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali7.9g1.7kcal0.1g0.3g0g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g2.3g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Sipuli (käsittelemätön)2.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Vesi3.1g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g6.2g11kcal1.2g0g0.6g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen0.3g1.3kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana44g30kcal2.6g1g1.4g0.6g
Valittu annoskoko22g15kcal1.3g0.5g0.7g0.3g
Annoskoko puolitettuna11g7kcal0.7g0.3g0.4g0.2g
Arvot/100g100g67kcal5.9g2.3g3.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=223241