Raparperitorttu

Nypi rasva kuivien aineiden jopukkoon.

Lisää keltuainen ja kylmä vesi.

Sekoita nopeasti.

Laita tunniksi kylmään kelmun sisällä.

Tee vaniljakastike:
Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri, kuumenna kiehuvaksi ja anna saostua koko ajan sekoittaen.

Jäähdytä, mausta vaniljasokerilla.

Pilko raparperit ja sekoita niihin sokeri ja perunajauhot.

Kauli taikina irtopohjavuuan pohjaa isommaksi, niin että tulee reunatkin.

Levitä vaniljakastike pohjan päälle.

Kaada raparperit päälle.

ripottele pinnalle mantelijauhetta ohut kerros.

Paista 225* 30-40min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g1.6g11kcal0g0g1.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2g7kcal0.2g1.4g0g0.1g
Sokeri 0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g0.3g0.2kcal0g0g0.1g0g
Vesi0.5g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g3.1g11kcal0.1g0.1g1.1g0g
Kananmuna kuoreton 0.9g1.2kcal0.1g0g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.3g1.1kcal0g0.2g0g0g
Sokeri 0.6g2.3kcal0g0.6g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Raparperi 11g3.6kcal0.1g0.6g0g0.1g
Sokeri 1.3g5.4kcal0g1.3g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.3g1.1kcal0g0.3g0g0g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g0.4g2.3kcal0.1g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana45g95kcal1.2g9.6g5.4g0.4g
Valittu annoskoko22g47kcal0.6g4.8g2.7g0.2g
Annoskoko puolitettuna11g24kcal0.3g2.4g1.4g0.1g
Arvot/100g100g212kcal2.7g21.5g12.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=427431