Omppupiirakka

Sekoita keskenään pehmeä voi, muna, sokeria, hiutaleet, vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Sulata voi ja sekoita joukkoon sokerit ja hiutaleet.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 89 grammaa

Anskunen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale Elovena (Raisio)1.8g6.5kcal0.2g1g0.1g0.2g
Vanilliinisokeri, teelusikka0g0.1kcal0g0g0g0g
Sokeri 1g4.1kcal0g1g0g0g
Voi 1.3g9kcal0g0g1g0g
Omena, ulkomainen, kuorittu 10g4.5kcal0g0.9g0g0.2g
Vanilliinisokeri, teelusikka0g0.1kcal0g0g0g0g
Leivinjauhe 0g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.9g6.5kcal0.2g1.3g0g0.1g
Sokeri 0.6g2.5kcal0g0.6g0g0g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)1.8g6.5kcal0.2g1g0.1g0.2g
Kananmuna kuoreton 1.4g2kcal0.2g0g0.1g0g
Voi 2.5g18kcal0g0g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana45g120kcal1.6g11.6g6.6g1.4g
Valittu annoskoko22g60kcal0.8g5.8g3.3g0.7g
Annoskoko puolitettuna11g30kcal0.4g2.9g1.7g0.4g
Arvot/100g100g270kcal3.6g26g14.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=76918