Suklaa-tuorejuustokakku

Leikkaa halkaisijaltaan noin 20-25 cm:n irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperipala.

Hienonna keksit.

Sulata voi ja sekoita joukkoon keksinmurut.

Painele seos vuoan pohjalle.

Valmista täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Sulata 200 g suklaata vesihauteessa ja anna jäähtyä.

Rouhi loput 50 g suklaata.

Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan veteen.

Sekoita tuorejuuston joukkoon liivate, sulatettu ja rouhittu suklaa, sokeri, vanilliinisokeri ja keltuaiset.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota kerma.

Yhdistä molemmat vaahdot tuorejuustoseokseen.

Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.

Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta, nosta tarjoiluastiaan ja koristele suklaakiehkuroilla ja marjoilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Tuija2010
AineksetMääräEnergiaPHRK
Domino keksi, 1kpl=65kcal=14g3.6g18kcal0.2g2.3g0.8g0g
Flora kevyt culinesse (Unilevel), annos 500g1g4.8kcal0g0g0.5g0g
Leivontasuklaa, tumma (Fazer), annos 5g5.2g29kcal0.4g1.9g2.2g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g4.2g11kcal0.2g0.1g1g0g
Sokeri 1.3g5.4kcal0g1.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu2.5g3.1kcal0.3g0g0.2g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Liivate 0.1g0.3kcal0.1g0g0g0g
Vesi0.3g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl4.2g14kcal0.1g0.1g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana45g171kcal2.6g11.6g12.4g0g
Valittu annoskoko23g85kcal1.3g5.8g6.2g0g
Annoskoko puolitettuna11g43kcal0.7g2.9g3.1g0g
Arvot/100g100g379kcal5.8g25.8g27.6g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=172664