Vaahtokarkit

Valkuaiset vaahdoksi

liivate + kylmä vesi (0,5 dl)

kuumaan veteen hermesetas, vanilja-aromi, suola, liivateseos.

Ei tarvitse keittää (makeutusaine ei toimi kuten sokeri) Vatkataan vaahdoksi (annetaan jäähtyä)

Vaahdot yhdistetään.

Massa rasvattuun, jauhotettuun vuokaan (esim.

tärkkelykset tai muu "pölymäinen" jauho, esim.

prode, kookosjauho ok).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Minttut
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 8.8g3.7kcal0.9g0g0g0g
Liivate 0.7g2.6kcal0.6g0g0g0g
Hermesetas-jauhe0.5g1.4kcal0g0.3g0g0.2g
Vesi13g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana45g15kcal3g0.6g0g0.4g
Valittu annoskoko23g8kcal1.5g0.3g0g0.2g
Annoskoko puolitettuna11g4kcal0.8g0.2g0g0.1g
Arvot/100g100g34kcal6.7g1.3g0g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=286954