Elisan siemennäkkäri

1 dl mantelijauhoja
2 kananmunaa
2 dl vapaavalintaisia siemeniä
(tässä auringonkukka, kurpitsansiemen ja pellavansiemen)
3 rkl psylliumia
2 rkl oliiviöljyä

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi ja taputtele pellille leivinpaperin päälle tasaiseksi, ohueksi levyksi.

Levitys onnistuu parhaiten joko kostutetuin käsin tai toisen leivinpaperin avulla painellen.

Paista levyä 150 asteessa 30 minuuttia ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Leipä rapeutuu jäähtyessään.

Annoksesta tulee noin puoli pellillistä.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 30 grammaa

Tiinar64
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauhe mandelpulver (Salliselta), annos 75g5g29kcal1.1g1g2.6g0.5g
Kananmuna kuoreton 5.5g7.9kcal0.7g0g0.6g0g
Kurpitsansiemenet, kuivattu2.5g14kcal0.6g0.4g1.2g0.1g
Pellavansiemen kokonainen 3.3g17kcal0.6g0g1.4g0.9g
Auringonkukansiemen 2.5g15kcal0.6g0.3g1.2g0.2g
Psyllium husk (Natures of scandinavia), annos 7g2.3g1.2kcal0.1g0.1g0g2.3g
Oliiviöljy 1.4g12kcal0g0g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana45g191kcal7.4g3.6g16.8g8g
Valittu annoskoko23g96kcal3.7g1.8g8.4g4g
Annoskoko puolitettuna11g48kcal1.9g0.9g4.2g2g
Arvot/100g100g425kcal16.4g8g37.3g17.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=449107