Katkarapurisotto

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta

- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.

Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.

Lisää kattilaan kuutioitu paprika.

(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)

Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Lisää liemikuutio.

Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 0.7g0.2kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.1g0.8kcal0g0g0.1g0g
Riisi tumma 1.6g5.6kcal0.1g1.2g0g0.1g
Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton 1.6g5.8kcal0.1g1.3g0g0g
Vesi8.7g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Paprika punainen 2.1g0.6kcal0g0.1g0g0g
Parsakaali brokkoli 2.5g0.9kcal0.1g0g0g0.1g
Katkarapu 3.7g2.6kcal0.5g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana45g35kcal1.6g5.4g0.2g0.4g
Valittu annoskoko22g17kcal0.8g2.7g0.1g0.2g
Annoskoko puolitettuna11g9kcal0.4g1.4g0.1g0.1g
Arvot/100g100g77kcal3.6g12.1g0.4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=113791