Bouillabaisse

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaadakattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai sitruunan mehulla.

Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 724 grammaa

Vihre
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 12g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.1g0.6kcal0g0g0.1g0g
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Timjami 0.1g0.4kcal0g0g0g0.1g
Purjosipuli 1.2g0.3kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 0.7g0.2kcal0g0g0g0g
Juuriselleri 0.8g0.3kcal0g0g0g0g
Tomaattisose tomaattipyree 0.7g0.5kcal0g0.1g0g0g
Puna-ahven savustettu 3.1g3.5kcal0.5g0g0.2g0g
Katkarapu 1.8g1.3kcal0.3g0g0g0g
Sinisimpukka vedessä 1.4g1.2kcal0.2g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana45g17kcal2g0.2g0.6g0.2g
Valittu annoskoko23g9kcal1g0.1g0.3g0.1g
Annoskoko puolitettuna11g4kcal0.5g0.1g0.2g0.1g
Arvot/100g100g39kcal4.4g0.4g1.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=64203