Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot1.4g4.2kcal0.2g0g0.4g0g
Sipuli (kuorittu)2.7g0.7kcal0g0.1g0g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g1.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa8.2g12kcal2.3g0g0.2g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 2.1g8kcal0g0g0.9g0g
Crowmoor siideri6.8g2.7kcal0g0.3g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)0.2g1.5kcal0g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana46g58kcal5g1g3.4g0g
Valittu annoskoko23g29kcal2.5g0.5g1.7g0g
Annoskoko puolitettuna11g15kcal1.3g0.3g0.9g0g
Arvot/100g100g127kcal11g2.2g7.5g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=82542